Gå til hovedindhold

Hvad sker der når du ringer

Når du har ringet eller skrevet til Brøndby Kommune, kan der ske nogle forskellige ting. Det kan måske være du skal til et møde med en fra kommunen, eller at rådgiveren hjælper dig til at få hjælp et andet sted.

Indhold

    Det kan være svært at ringe til nogen man ikke kender. Derfor kan du her læse et eksempel på, hvordan en samtale med en rådgiver kan lyde. 

     

    I Brøndby Kommune sidder børne- og ungerådgiveren "Line" klar til at tage telefonen, når du ringer:

    Line: “Hej, du taler med Line fra Brøndby Kommune. Hvem taler jeg med?”

    Frederik: “Hej, det er Frederik.”

    Line: “Hej Frederik. Vil du fortælle mig lidt om, hvorfor du ringer?”

    Frederik: “Min far drikker meget alkohol. Nogle gange kører han væk uden at sige det, og kommer først hjem lang tid efter, hvor han er fuld. Min mor og far råber meget ad hinanden. Jeg kan nogle gange høre min mor græde, når jeg er gået i seng og skal til at sove. Jeg er rigtig ked af det, fordi jeg føler sjældent, jeg er sammen med min ’rigtige’ far. Nogle gange falder han og slår sig, når vi er ude. Det er pinligt. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gøre.”

    Line: “Tak, fordi du fortæller mig det, Frederik. Jeg kan godt forstå, du har det svært! Må jeg høre lidt mere om din mor? Har du talt med hende eller andre voksne, du er tæt på, om din far?”

    Frederik: “Jeg føler ikke, jeg kan tale med hende om det. Hun er på arbejde, og derhjemme skal hun lave alting. Jeg vil ikke være til besvær og give hende flere problemer. Min lillesøster har mest brug for min mor.”

    Line: “Du lyder som en betænksom dreng, der passer godt på din familie. Men det er også vigtigt, at du har det godt og ikke skal bekymre dig. Har du fortalt de ting, du fortæller mig, til en anden voksen?”

    Frederik: “Nej, ikke rigtigt. Jeg synes, det er lidt pinligt.”

    Line: “Tak for din ærlighed, Frederik. Jeg vil gerne invitere dig og dine forældre til en samtale med mig eller en af de andre, der arbejder her i Brøndby. Det er nemlig ret vigtigt, at vi får talt med dine forældre om det, du synes er svært, så du kan få det bedre. Hvis du har det bedst med at komme her med din mor til en start, så gør vi det, men vi skal også tale med din far.”

     

    I de tre bokse herunder kan du læse om, hvad der sker, når du har været i kontakt med en rådgiver.

    Du kan komme til et fysisk møde med kommunen

    På mødet vil rådgiveren spørge til, hvordan du har det. Måske bliver du spurgt om, hvordan du har det derhjemme og i skolen. Rådgiveren spørger, fordi han/hun vil finde ud af, hvad der fungerer godt og skidt i dit liv – og hvordan du får den hjælp, der passer til dig.

    Mødet foregår enten i et lokale hos kommunen eller et andet sted, du kender godt. Første gang, du møder rådgiveren, vil du måske have din mor og far med. Det kan også være, du har en anden voksen med til mødet, eller at du taler med rådgiveren alene.

    Rådgiveren finder ud af, hvordan du kan få hjælp

    Rådgiveren samler alle de informationer, der fortæller, hvordan du har det. Det gør han/hun ved at tale med dig og din familie. Måske holder rådgiveren også et netværksmøde. På sådan et møde samles nogle af de voksne, der kender til dig. Det kunne være din lærer eller træner.

    Nogle gange skal rådgiveren undersøge din situation endnu mere, hvor hun måske taler med en børnepsykolog. Men i sidste ende er en af rådgiverens vigtigste opgaver at finde ud af, hvad DU synes, der skal ske. Din mening SKAL altså tælle med i beslutningen om den hjælp, du skal have.

    Du får den hjælp, der passer til dig

    Måske beslutter børne- og ungerådgiveren, at du ikke har brug for hjælp, eller at du og dine forældre selv kan klare det. Det kan også være, at du får en kontaktperson, som kan hjælpe dig i hverdagen. Andre gange skal du eller din familie tale med en psykolog.

    Hvis det er rigtig svært derhjemme, kan det være, du skal bo hos nogle andre i en periode. Det kan enten være dine bedsteforældre eller nogle andre, du kender godt. Det kan også være en plejefamilie. Sker det, kan du stadig se dine forældre, hvis du har lyst til det, og hvis det er godt for dig.

    Børn, Unge og Familier

    Brøndby Rådhus
    Park Alle 160
    2605 Brøndby

    Telefon: 43 28 28 28

    E-mail: born@brondby.dk

    Sidst opdateret: 18. december 2024